Kultura & Trashëgimia

Muzeu Alka në Sinj

Sinj, Kroaci
Alka

Projekti themelor duke përfshirë dizajnin, instalimin dhe shpërndarjen e përmbajtjes

Alka në Sinj është një turne i lashtë kalorësish  në të cilin Alkaret, duke hipur në kuaj në galop të plotë, përpiqen të godasin unazën e hekurt me një shtizë, domethënë unazën që varet nga litari mbi pistën e hipodromit. 

Në zemër të sallave të Alkës, në vend të Kvartirit të republikës së vjetër Venedikase - në të cilat ishin kazermat për kalorësinë kroate - tani është një koleksion i mrekullueshëm i Muzeut të Alkës në Sinj. Midis shatërvanit Petrovac në jug dhe lagjeve të Dukës në veri shtrihet një kompleks ndërtesash që plotëson edhe standardet më të larta të muzeut. Ajo lidh në mënyrë gjithëpërfshirëse të kaluarën dhe të tashmen, dhe në vlerën e saj të paçmuar mban identitetin Alka, duke siguruar të ardhmen për brezat që do të vijnë.

AVC Group ka implementuar gjithë integrimin e sistemit dhe ka furnizuar me pajisje për Muzeun ndërveprues Alka në Sinj. Projekti përfshin hartimin, instalimin dhe dorëzimin e përmbajtjes.

Vizitoni faqen kryesore të Muzeut Alka në Sinj.