Arsimi & Sporti Kultura & Trashëgimia

Muzeu i Apoxyomenos

Loshinj i Vogël, Kroaci
Apoksiomen2 v3

Muzeu i Apoxyomenos është një institucion kulturor unik arkeologjik dhe arkitektonik në Kroaci. Ajo i kushtohet tërësisht vetëm një ekspozite - statujës prej bronzi të një atleti të ri, Apoxyomenos - Statuja u zbulua në vitin 1997 nga një turist belg në det, në thellësinë 45 m. Në vitin 1999, ajo u nxor nga deti pas gati dy mijë vjetësh.

Projekti 'çelsi në duar' përfshirë dizajnin, instalimin dhe përgaditjen e përmbajtjes multimedia.