Arsimi & Sporti

Planica Qendra Nordike dhe Muzeu

Planica, Slloveni
reference planica slovenia.info iztok medja 2

Zgjidhje audio vizuale me pajisje për muzeun interaktiv

Planica Nordic Center është një kompleks skijimi nordik me një kodër fluturuese të skive, shtatë kodra kërcimesh skish dhe pistë të skive kombëtare në Planica, Slloveni. Objektet e kërcimit të skive janë zhvilluar që nga viti 1931. Është një vend ku dy legjenda për herë të parë në histori u hodhën mbi 100 dhe 200 metra. Sot njihet si një nga vendet kryesore për garat e kërcimit në ski me një Qendër Moderne Nordike. Ajo u ofron vizitorëve mundësi të shumta për trajnimin e atletëve për të kaluar kohën e lirë. Midis aktiviteteve të shumta u krijua një Muze i Planicës.

Ekzistojnë dy simulator kërcimi në dispozicion me 6 shkallë lirie (DOF) në Muze, të cilët u implementuan, u zhvilluan dhe u prodhuan nga AVC Group, siç ishin integrimet e tjera të sistemit të zgjidhjeve multimediale. Ekipi ynë R&D (Reaserch & Development / Hulumtim & Zhvillim) u përfshi për simuluesit e realitetit virtual (VR) dhe zgjidhjet holografike

  • Implementimi dhe integrimi i sistemit të zgjidhjeve multimediale;
  • Zbatimi, zhvillimi dhe prodhimi i 6 simulatorëve DOF (shkalla e lirisë) për kërcim në ski / vetë R&D

Vizitoni faqen kryesore të Qendrës Nordike të Planica dhe Muzeut.

 

Foto e kopertinës: Iztok Medja, www.slovenia.info