Arsimi & Sporti Kultura & Trashëgimia

Shtëpia anije e Parkut Kombëtar Brijuni

Brijuni, Kroaci
Brijuni 5

Në hyrje të portit Veli Brijun, dallohet qartë një ndërtesë e pazakontë - Boathouse/Shtëpia anije. Ajo u ndërtua në vitin 1902 në stilin Secession të arkitekturës Austro-Hungareze dhe u hap së fundmi nga Qendra e Interpretimit dhe Edukimit e Parkut Kombëtar Brijuni.

Ekspozita e përhershme paraqitet në një mënyrë inovative dhe interaktive dhe vizitorët mund të zbulojnë, mësojnë dhe kuptojnë në mënyrë të pavarur në lidhje me trashëgiminë kulturore, historike dhe natyrore të ishujve.

 

AVC Group siguroi instalimin e pajisjeve IT dhe audio-video të Qendrës së interpretimit dhe edukimit.