Јавен сектор

Европски парламент

Брисел, Белгија
AVCGroup references Depositphotos 13534368 XL EU PARLIAMENT

Европскиот парламент е највисоката законодавна гранка на Европската унија и една од нејзините седум институции. Заедно со Советот на Европската унија, тој го усвојува европското законодавство, обично на предлог на Европската комисија. Парламентот се состои од 705 члена.

Седиштето на Европскиот парламент е во Стразбур (Франција). Постојат административни канцеларии во Луксембург (Генерален секретаријат).
Седници на парламентот (пленарни сесии) се одржуваат во Стразбур и во Брисел (Белгија).
Во срцето на европската демократија, очекувањата се најголеми. Дизајниравме, произведовме и имплементиравме најсовремени аудио, видео опрема и конференциски системи за голем број простории за состаноци во согласност со рамковниот договор за:

  • Дизајн на аудио-видео-конференциски системи
  • Испорака на опрема и имплементација на аудио-видео-конференциски системи